Seguiment d’obra “St. Pere Vilamajor”

Casa Unifamiliar bioconstructiva

Terram realitza la direcció d’execució i coordinació en seguretat i salut d’un habitatge aïllat bioconstructiu tenint en compte criteris ambientals i d’ecoeficiència, a la població de St. Pere de Vilamajor (barcelona).

El projecte, redactat per el Dr. Arquitecte Gabriel Barbeta, per tal de ser el màxim possible respectuós amb l’entorn, causar un mínim d’impacte ambiental i consum energètic, s’utilitzen tecnologies com l’estructura de fusta de proximitat, la fabricació dels murs amb BTC (blocs de terra estabilitzada comprimida), aïllaments ecològics com la fibra de fusta, i la coberta tradicional de teula ceràmica.

El disseny bioclimàtic emprat combina l’estructura tradicional de murs amples de càrrega, amb grans obertures en la cara sud per a la captació solar, i els murs soterrats de planta garatge amb gran inèrcia tèrmica.

2º Entrada blog:

Seguiment estructura PP:

L’estructura de planta pis, es realitza d’obra de BTC (bloc de terra comprimida), produïts i subministrats per Bioterre (en aquest ocasió la mateixa empresa constructora). El BTC té les mateixes mides que un maó perforat ceràmic i amb això el mateix sistema de col·locació. S’utilitza un morter de calç hidràulica, ja que contempla unes propietats similars amb la terra. En aquest cas el client decideix deixar l’obra de BTC vista a l’exterior. Les llinda de finestres i portes es realitzen amb fusta de pi douglas, tractada amb sals de bòrax i posteriorment es realitzarà un tractament i pigmentat amb olis.

1ª Entrada blog :

Seguiment del moviment de terres, fonamentació i estructura base

Inici d’obra amb el moviment de terres de rebaix realitzat, ja que es tracta de una casa semisoterrada a la planta baixa (garatge). Fonamentació de mur correguts i murs de formigó amb tractament exterior per a hidròfuga i drenar l’aigua de la pluja.

Es realitza un forjat entremig de biguetes autoportants, armat de negatius, i amb revoltons ceràmics en volta. Es realitza cantell forjat amb encofrat de canyís, per a texturitzar aquesta part.

Seguint amb la línia del projecte, es minimitza la utilització d’elements metàl·lics per tal d’evitar qualsevol mena d’alteració del camp electromagnètic natural a l’interior de l’edifici, per aquest motiu substituïm la col·locació de la malla electrosoldada del forjat, per fibres incorporades al formigó, que faran la mateixa funció de repartiment de les carregues.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies