Juga desde casa amb la sostenibiliat la salut i el reciclatge. Emportat a casa algun dels jocs que Terram ofereix per fomentar la construcció amb terra i amb criteris sostenibles, de poc impacte, amb salut i benestar.

 

 

 

 

 

 

Amb l’ajuda d’un petit motlle produeix tots els rajols de terra necessaris per a construir una caseta. Un cop secs, ajudat d’una terra més fina per adherir els rajols, construeix la caseta. Aprèn a construir una caseta, i després dona peu a la imaginació per construir el que vulguis. Incorpora tot el necessari per a la construcció d’una caseta (instruccions, petit motlle per a rajols, base de fusta per a caseta, terra/palla per a rajols, terra per a unió entre rajols, porta, finestres i teulat de cartó quadrat o rodo depèn del joc triat).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Humitejant les terres de colors i compactant-les en un motlle, podràs aconseguir la construcció d’una caseta de terra amb la tècnic de la tapia. Incorpora tot el necessari per a la construcció d’una caseta (instruccions, motlle per tapiar, piso, base caseta, terres diferents colors, porta, finestres i teulat de cartró quadrat per muntar).

 

 

 

 

 

 

 

Podreu trobar el joc en el punt de venda següent: Botiga de la Volta a Pl. Assumpció 25, St. Narcís (Girona).                                            Per més informació o enviaments contacta amb nosaltres per correu electrònic info@terram.cat

 

Terram realitza tallers per tal de difondre la construcció de terra crua.
La finalitat és l’aprenentatge de continguts utilitzant mètodes actius que introdueixin als alumnes en el coneixement de la terra i l’experimentació de les diferents tècniques i materials que la componen.

 

1- CIRCUIT DE LA TERRA:

És un taller dirigit a infants i persones adultes de diferents edats que poden participar a l’hora. Es reconeixen els components de la terra a partir d’un camí sensorial que combina vista, tacte i oïda. Aquest es complementa amb altres tallers esmenats a continuació, per experimentar diferents tècniques constructives amb terra, on es crearan objectes, que poden dur-se a casa.

2- TAPIAL:

Es comença introduint els coneixements bàsics de la terra (es complementa amb 1- Circuit de la terra). Es combinen terres de colors que preparen els i les participants i es posen en pràctica els coneixements previs adquirits, per construir un petit mur amb la tècnica tradicional de la tàpia, que podran endur-se a casa.

3- ADOBETS:

Aquest taller comença introduint els coneixements bàsics de la terra i les fibres (es complementa amb 1- Circuit de la terra). Es combina la terra amb la fibra escollida pels participants on es posen en pràctica els coneixements previs adquirits. Es fan maonets de terra amb la tècnica tradicional de la tova amb petites toves (motllos) que es deien assecar. Després es reinicia el procés, on construeixen petites maquetes de casetes o nius d’ocell amb terra. Depenent de l’edat, l’activitat és més lúdica o introdueix més elements tècnics.

4- PINTURAS AMB ARGILES:

És un taller tècnic-artístic que comença per tenir un coneixement bàsic de la terra. Es creen quadres amb pintura d’argila i terres de colors diferents. Es pinta sobre materials com fusta, cartró, tela o jute. Es poden fer dibuixos individuals o en grup. Els i les participants exploren els colors i materials per fer la seva pròpia creació artística.

 

Els tallers van dirigits a nens i nenes de 3 – 12 anys, i el nombre de participants per sessió és de 10-20 participants, amb 1 educador/a per cada 10 participants. La durada dels tallers es pot determinar, però aproximadament són de 120 180 min. L’espai necessari per a la realització dels tallers ha de ser un lloc ampli que pot ser tant a l’interior com a l’aire lliure.

 

 

Terram realitzem actuacions participatives en espais, com poden ser patis d’escola, hortes urbanes, zones enjardinades. Les actuacions es realitzen amb previ projecte participatiu dels interessats, entenem com actuació a qualsevol necessitat localitzada o ve, incorporació d’equipament com bancs, cabanes, tot amb materials sostenibles i amb poc impacte.

Per a més informació contacteu amb l’equip de Terram a info@terram.cat.

Link a projectes realitzats a diferents espías: Porfoli/Terram/Formació